Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ptičja gripa u mjestu Mlaka Antinska u blizini Vinkovaca

  U mjestu Mlaka Antinska u blizini Vinkovaca, na gospodarstvu koje se bavi uzgojem peradi upravo je potvrđen virus influence ptica podtipa H5N8, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. Prema dosad utvrđenom stanju, vlasnik uginule peradi čije se gospodarstvo nalazi u neposrednoj blizini rijeke Vuke, nije se pridržavao Naredbe o mjerama za sprječavanje pojave i širenja influence ptica na području Republike Hrvatske kojom je na cijelom području RH obvezno držanje peradi u zatvorenom.
  Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede poduzela je mjere zatvaranja gospodarstva, pristup je zabranjen, a lokaciju osigurava policija. Zbog mogućeg kršenja Naredbe protiv vlasnika peradi bit će pokrenut prekršajni postupak, ili kazneni ako se bolest proširi na susjedna gospodarstva.
  Danas će se eutanazirati sva perad na zaraženom gospodarstvu, a riječ je o ukupno oko 600 kljunova kokoši, pataka, gusaka i golubova. Radi mjera predostrožnosti i procjene štete, veterinari će obići šest gospodarstva koja se nalaze u neposrednoj blizini zaraženog gospodarstva , ističe se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog