Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nova rasvjeta u Mažuranićevoj i Kovačićevoj ulici

  “U dvije gradske ulice – Mažuranićevoj i Ivana Gorana Kovačića – završeni su radovi na zamjeni postojećih rasvjetnih tijela javne rasvjete novim LED rasvjetnim tijelima, pri čemu je ukupna vrijednost čitave investicije, dakle radova i izrade projekta u ove dvije ulice, iznosila ukupno 424.506 kuna, navodi se u priopćenju gradonačenika Zorana Vinkovića.
  Projekt je izradila tvrtka Inel d.o.o. Đakovo, a izvođač radova bila je tvrtka Polion iz Vinkovaca.
  “Riječ je o opsežnom projektu modernizacije javne rasvjete na području našeg grada, kojim će se rekonstruirati odnosno modernizirati postojeća javna i vanjska rasvjeta i to primjenom mjera energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete. Osim u ove dvije ulice u kojima je nova javna rasvjeta puštena u pogon, radovi su predviđeni i u ulici Augusta Šenoe, te u prigradskim naseljima Budrovci, Široko Polje i Kuševac. Za ova tri prigradska naselja izrađeni su projekti ukupne vrijednosti 223.525 kn, a po završetku radova, odnosno postavljanja nove LED rasvjete bit će ostvarene uštede u potrošnji električne energije za čak 50%”, ističe se u priopćenju.
  Projekt će, kako se navodi dalje u priopćenju, biti nastavljen sukladno proračunskim mogućnostima te odobrenim sredstvima resornih ministarstava i fondova EU, a namjera je zamjena i osuvremenjivanje javne rasvjete uz implementaciju optimalnih tehničko-ekonomskih rješenja s prvenstvenim ciljem uštede električne energije, ali i smanjenja emisije CO2.
  Ujedno će, zaključuje u priopćenju gradonačelnik Vinković, biti poboljšani svjetlotehnički parametri i uvjeti sigurnosti prometa u gradu, te će biti smanjeni potencijalni rizici ekološkog onečišćenja zbog korištenja ekološki neprihvatljivih rasvjetnih tijela.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog