Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Postavljen ogledni stup buduće rasvjete na Strossmayerovom trgu

  Jučer je na Strossmayerovom trgu postavljen ogledni primjerak stupa buduće javne rasvjete koja će osvjetljavati trg.
  “To je nosač rasvjetnog tijela na koji tek trebaju biti montirani reflektori, a ovo je sada primjer, odnosno na jednom mjestu ćemo isprobati. Na takav stup, tog oblika koji nas potpuno zadovoljava, koji je nagnut prema katedrali i Biskupskom dvoru kako bi reflektori koji će biti na njemu namontirani što dalje bacili svjetlost jer rasvjetna tijela na trgu su postavljena samo uz kurije. Dakle, moramo isprobati koliko daleko i kako ide svjetlost, ali uglavnom to je oblik budućih rasvjetnih tijela na našem Strossmayerovom trgu”, pojašnjava arhitekt Predrag Rechner koji je, uz sina Brunu, i autor novog izgleda središnjeg đakovačkog trga.
  Na trgu će biti postavljeno nekoliko takvih stupova koji, prema prvim reakcijama prolaznika, oblikom podsjećaju na đeram.
  “To je, ovako, vizualni dojam, ali to uopće nije bio razlog zakrivljenosti prema gore, nego je to ono što sam i rekao, a to je da bi što dalje reflektori bacili svjetlost prema katedrali, da bi se trg što više osvijetlio. A, što asocira na đeram… pa to može biti samo pozitivno”, dodaje Rechner koji očekuje da će svi radovi na obnovi Strossmayerova trga biti gotovi do Uskrsa, kako je i najavljeno.

  Foto:Mario Kladarić

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog