Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ministrica Žalac posjetila nadbiskupa Hranića

  Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, u pratnji župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića, boravila je danas u kratkom posjetu đakovačko-osječkom nadbiskupu Đuri Hraniću, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  Susretu su nazočili i generalni vikar Ivan Ćurić, ekonom Nadbiskupije Nedjeljko Čutura te voditelj Nadbiskupijskog ureda za projekte Ivan Birkić.
  Ministrica je predstavila projekt „Slavonija“ te za isti zatražila podršku, što joj je nadbiskup i obećao, rekavši da će Crkva sa svoje strane učiniti sve što je u njezinoj mogućnosti za dobrobit naroda i domovine. Potom je, kako se navodi u priopćenju, nadbiskup ministricu upoznao s alarmantnim iseljavanjem stanovništva s rubnih područja domovine, posebno u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, te izrazio bojazan za budućnost stanovništva na ovim prostorima. Također je zamolio za iznalaženje mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta, kako bi se zaustavilo iseljavanje. Ministrici je predstavio projekte nadbiskupije te je zamolio da pokuša ispraviti propust nenavođenja Crkve kao prihvatljivog prijavitelja za apliciranje na natječaje fondova EU, koji je učinjen u pristupnim pregovorima. Veliki broj objekata kulturne baštine Republike Hrvatske je u vlasništvu Crkve, zbog čega bi trebala imati mogućnost samostalne prijave na natječaje.
  S obzirom na većinsko staračko stanovništvo, nadbiskupija također planira u doglednoj budućnosti osnovati hospicij te je nadbiskup i s tim projektom upoznao ministricu i tražio podršku za njegovu realizaciju.

  Foto:A.B./NTU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog