Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Maja Muškić: “Moje fotografije nisu pozerske”

  U predvorju Hrvatskog doma sinoć je otvorena izložba slika Maje Muškić “Ljelje – legenda u objektivu”. Riječ je, kako je pojasnila autorica, o tematskoj izložbi, odnosno o ljeljama koje prati od obnavljanja običaja ophoda u Gorjanima.
  “Ljelje su me fascinirale svojom bogatom narodnom nošnjom i zapravo cijela ta legenda o ljeljama mi je impresivna i volim kada ulaze u dvorišta, kuće, kada pjevaju i zapravo donose dobro u kuću. Moje fotografije nisu pozerske fotografije, ovdje ih je izloženo pedesetak i nijedna nije namještena. Ja nikada nisam ljelje poslagala i slikala, nego su to sve fotografije iz hoda, detalji, obično sam gledala da me uopće ne primijete da ih fotografiram”, pojašnjava autorica.
  Fotografija kao medij dio je svakodnevnog novinarskog posla Maje Muškić i, kako kaže, ne pravi razliku.
  “U mom slučaju to je nerazdvojiva cjelina jer ne mogu zamisliti dobru novinarsku priču bez dobre fotografije uz tu priču. Ta fotografija mora dočarati ono o čemu pišete jer to je neizostavno u u tiskanim medijima, na portalima jer ljudi vole vidjeti ono o čemu pišete
  Izložene fotografije ljelja, vlasništvo su Općine Gorjani i već su bile izložene na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, a autorica najavljuje mogućnost njihova izlaganja i u Irskoj.
  Na izložbi Maje Muškić govorili su načelnik Općine Gorjani Ivan Lović, dožupan Dragan Vulin, a izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić istaknuvši da izložene fotografije na zanimljiv način donose priču o Unescovoj nematerijalnoj baštini koja je postala simbol Đakovšitne.
  A, što ljelje kažu o “ljeljama u objektivu Maje Muškić”, pitali smo Ivanu Perić.
  “To su spontani i prirodni trenuci zabilježeni objektivom gospođe Maje Muškić koja nas redovito prati”, tim je riječima Ivana Perić, jedna od ljelja, prokomentirala izložene fotografije gorjanskih ljelja u predvorju Hrvatskog doma.
  Svoj doprinos otvorenju izložbe dali su i članovi gajdaško-samičarske skupine KUD-a Gorjanac koji su izveli nekoliko prigodnih pjesama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog