Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljene Šeksove knjige o Domovinskom ratu

  “1991.: moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat” zajednički je naziv dviju knjiga Vladimira Šeksa koje su sinoć predstavljene u Gradskoj knjižnici i čitaonici u nazočnosti velikog broja Đakovčana.
  Prva knjiga, kako je rečeno na predstavljanju, obuhvaća razdoblje od 1. siječnja 1990. do 13. kolovoza 1991., a drugi dio prati zbivanja od 13.kolovoza 1991. do 31. prosinca iste godine.
  “Obuhvatio sam ogroman dio toga, ali nemoguće je sve obuhvatiti, ali to je jedan ogromni dio i na jedan dokumentaristički način izložio sam ključne dokumente koji se odnose na obranu Vukovara. Dakle, ono što je bitno ovdje je prikazano, politički kontekst, međunarodni i vojni kontekst gdje se vidi kakav je to bio nesrazmjer snaga i gdje se vidi da se nije radilo ni o kakvoj izdaji ni prodaji, nego da je Hrvatska poduzela sve što je u okviru njezinih moći i mogućnosti da ovdje zaustavi srbijansku agresiju na istoku jer da JNA i srpski stratezi nisu napravili jednu kardinalnu stratešku grešku, oni su trebali zaobići Vukovar pa čak i Osijek pa onda udariti prema Đakovu, Županji i odsjeći i Osijek i Vukovar i krenuti prema zapadnoj Slavoniji”, pojašnjava Šeks.
  Šeks najavljuje i nastavak svog knjiškog serijala o zbivanjima u Domovinskom ratu, odnosno o stvaranju hrvatske države.
  “Već sam predao rukopis treće knjige, 1200 stranica, a odnose se na zbivanja od 1992., 1993. i 1994. godine i već sam jednu trećinu četvrte knjige napisao, a izaći će u travnju ili svibnju sljedeće godine, a onda tako dalje i dalje…kako godine budu tekle”, najavljuje Šeks.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog