Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Slavonske lole na Slavonskoj noći

  Slavonska udruga studenata organizator je već tradicionalne Slavonske noći koja će se održati u petak 11. studenoga u zagrebačkom Clubu Roko. Za dobru atmosferu pobrinut će se jedno od najprepoznatljivijih i najvećih imena hrvatske tamburaške scene – Slavonske lole.

  „Tamburaška je glazba neizostavni dio hrvatskog kulturnog i glazbenog identiteta, a posebice slavonskog, te se stoga Slavonska udruga studenata može pohvaliti da je kroz svoje četverogodišnje postojanje jedina udruga koja je na studentske večeri dovodila isključivo svoje zavičajne izvođače kako bi održala ono što su naši stari i oni ispred njih imali kao svoj identitet, uz što su se rađali, živjeli i umirali“ – istaknula je predsjednica te udruge Ruža Grbeš.

  Slavonske noći okupljaju veliki broj slavonskih studenata (redovito se radi o preko 2000 posjetitelja) te pridonose studentskom društvenom životu. Na Slavonskim noćima članovi udruge redovito predstavljaju tradicionalne slavonske nošnje, slavonske delicije i pića, a do sada su na Slavonskim noćima nastupili Slavonske Lole, Opća Opasnost, Slavonia Band, TS Begeš, TS Evergreen, Najbolji Hrvatski tamburaši, Miroslav Škoro i TS Kas.

  Podsjetimo, Slavonska udruga studenata (SUS) je zavičajna studentska udruga pri Zagrebačkom sveučilištu, a osnovana je 25. lipnja 2012. godine. SUS je za svoj osnovni cilj postavio njegovanje i čuvanje slavonskog identiteta kod studenata u Zagrebu, brigu i pomoć studentima porijeklom iz Slavonije te organiziranje projekata kojima će povezati sve slavonske studente. Udruga je organizirala i nekoliko humanitarnih projekata, a broji oko pet stotina članova.

  „Kad se duša bećarska smiriti ne želi vrijeme je za
  najpopularniju studentsku zavičajnu noć u Zagrebu“ – poručuju članovi SUS-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog