Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obilježen Dan KBF-a

  Katolički bogoslovni fakultet danas obilježava svoj dan. U Dvorani biskupa Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice održana je prigodna svečanost na kojoj su, uz studente, profesore, promovirane diplomante i njihovu rodbinu, bili nazočni i predstavnici osječkog Sveučilišta.
  U pozdravnoj riječi dekan Ivica Raguž podsjetio je da ovo učilište djeluje već više od 200 godina te da je trenutno 173 studenata i studentica i 23 profesora.
  “Nastavljamo i dalje znanstveno-teološki produbljivati teološku znanosti, a time doprinosimo hrvatskom narodu, kulturi i znanosti upravo preko teologije i vjeronauka”, poručio je dekan Raguž.
  Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić naglasio je da je sve više izazova i pred Crkvom i teolozima u hrvatskom društvu.
  “Pozvani smo služiti čovjeku, konkretnom. Još je papa Ivan Pavao II naglašavao da je čovjek put Crkve, a papa Franjo poziva trajno da izađemo na margine, dakle k onima koji su negdje na rubu života, ka konkretnim ljudima …, tako da nas to sve tjera da trajno promišljamo kako odgovoriti na ono što treba biti naše poslanje”, rekao je nadbiskup Hranić. S tim u vezi upozorio je i na sve veći broj diplomiranih teologa i na nedostatak radnih mjesta za njih.
  “Imamo studente koji završavaju, a škole su uglavnom pune, djece je sve manje, oni koji rade u školama gube satnicu, a ove mlade generacije, jer mi imamo relativno mlad vjeroučiteljski kadar u školama, ostaju bez radnih mjesta tako da svi teološki studiji, učilišta u Hrvatskoj promišljaju o mogućnosti dvopredmetnoga studija. Ono u Zagrebu što je bila gužva s Filozofskim fakultetom to je bio isto pokušaj jedne suradnje …, tako da nastojanja postoje, a koliko uspijevamo odgovoriti potrebama društva prepuštamo vama da ocijenite…”, kazao je nadbiskup Hranić.
  Osim diplomiranih teologa, promovirani su i sveučilišni specijalisti pastorala kriznih situacija, a u sklopu programa obilježavanja Dana KBF-a dr. Silvana Fužinato održala je predavanje “Čovjek između vjere i nevjere”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog