Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Sinjska alka i Đakovački vezovi dvije najveće hrvatske kulturne manifestacije”

  povelja U Maloj gradskoj vijećnici održana je kratka svečanost potpisivanja Povelje o prijateljstvu između Sinjske alke i Smotre folklora Đakovački vezovi. Povelju su potpisali Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj i gradonačelnik Zoran Vinković, predsjednik Organizacijskog odbora Đakovačkih vezova.
  Sinjska Alka i Đakovčaki vezovi dvije su najveće hrvatske kulturne manifestacije, konstatirao je gradonačelnik Vinković istaknuvši da Đakovo i Sinj već duže vrijeme surađuju te da je cilj dugotrajna suradnja na obostranu korist.
  svi Ideja o potpisivanju Povelje prijateljstva između Sinjske alke i Đakovačkih vezova traje već neko vrijeme, a Sinj i Đakovo imaju jako puno sličnosti, podsjetio je predsjednik Viteškog alkarskgo društva Stipe Jukić.
  “Đakovački vezovi i Sinjska alka nisu samo značajne kulturne manifestacije nego su postale već i institucije, a institucije su nešto što predstavlja zalog za budućnost, a danas potpisana Povelja omogućit će jedan dogovor, razmjenu ne samo kulturnih tradicionalnih vrijednosti , nego i prijateljstava, a sutra i zajedničkog gospodarskog razvoja”, rekao je Jukić.
  Predsjednik Viteškog alkarskog društva podsjetio je također da i brojni Đakovčani svoje korijene vuku iz Cetinske krajine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog