Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tuđman o “špijunskoj aferi”: “Srbija danas živi od afera i plasiranja dezinformacija”

  Hrvatski političari s oprezom komentiraju pojavljivanje navodne afere o uhićenju hrvatskog agenta u Srbiji. S oprezom o tome govori i Miroslav Tuđman koji je “aferu” prokomentirao gostujući u programu Radio Đakova.
  “Teško je samo na temelju tih nekoliko podataka donositi nekakve zaključke. Međutim, ako to stavimo u kontekst onoga što se inače danas zbiva, ja mislim da Srbija danas živi od afera i naprosto plasiranja tih dezinformacija, napada na Hrvatsku jer, gledajte, Srbija danas ima jedan veliki problem, a to je slika koju su stekli sa svojom agresijom na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, s tom velikosrpskom politikom. Danas, ako hoćete, nemate serije američke ili filma gdje su upetljani kriminalci, a da se ne spominje i srpski kriminal itd….. Tako da oni imaju naprosto tu potrebu da se od toga operu, da tu sliku skinu, ali izabrali su krivi put. Umjesto da priznaju pogreške i da se odreknu te politike, što im je dosta teško jer naprosto imaju i predsjednika države i vlade koji su bili i jesu četnički vojvoda, osobe koje su bili pripadnici agresorskih paravojnih postrojbi u agresiji na Hrvatsku. Umjesto da se za to ispričaju, da kažu da su preokrenuli svoje ciljeve i svoju politiku, ne, oni to potenciraju optužujući Hrvatsku da je kriva s istim tezama pod kojima je ta velikosrpska politika vođena devedesetih godina u Hrvatskoj”.
  – Hoće li to utjecati na daljnje zaoštravanje odnosa i koliko to sve ima veze s unutarnjim zbivanjima u Srbiji i Hrvatskoj?
  “Gledajte, pozicija Hrvatske je tu puno komotnija jer, iskreno rečeno, baš nas briga što oni pričaju. Bilo bi bolje da su to normalni odnosi, da se uspostavi nekakva normalizacija, jer Hrvatska je kroz stoljeća ratovala sa susjedima i Mađarima … pa su danas to najbolji susjedski odnosi, nitko to ne smatra niti problemom niti u primisli. Prema tome, za 50 ili 100 godina će i sa Srbijom biti tako, odnosno, bit će onoliko brzo koliko oni priznaju svoje pogreške, ispričaju se, i sadašnja vodstva, hrvatskom narodu za sve zločine i nedjela koja su počinili, jer agresija se nije vodila na teritoriju Srbije, nego su oni izvršili agresiju na Hrvatsku. Prema tome, to je problem više njihov nego naš”, zaključio je Tuđman.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog