Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Vezovi su identitet ovoga grada, ali i Hrvatske”

  Svečanim programom “Slavonijo, zemljo plemenita” sinoć su u Strossmayerovom perivoju zatvoreni jubilarni 50. Đakovački vezovi. Uz nastupe eminentnih glazbenika s tamburaške glazbene scene, stručno povjerenstvo izabralo je najbolje nošena narodna ruha.
  Pobjednica u kategoriji djevojaka je Katarina Damjanović iz Strizivojne, koja je nosila nošnju staru oko 80 godina. Prva pratilja u ovoj kategoriji je Valentina Bošnjak iz Gradišta, a druga pratilja je Lucija Petric iz Branjinog Vrha.

  U kategoriji snaša pobjednica je Ana Stipanović iz Punitovaca, prva pratilja je Katica Marinović iz Đurđanaca, a druga pratilja je Anica Ivanović iz Našica.

  U kategoriji momaka pobijedio je Željko Rajšl iz Soljana, prvi pratitelj je Ivo Marinović iz Đurđanaca, a drugi je Tomislav Damjanović iz Strizivojne.

  Najljepša djevojka Slavonije i Baranje je Maja Đambić iz Širokog Polja, a najfotogeničnija djevojka je Valentina Budimir iz Novoga Grada.
  Posebno priznanje za doprinos Đakovačkim vezovima uručeno je Branki Uzelac, etnologinji Muzeja Đakovštine i dugogodišnjoj suradnici Vezova.
  Zatvarajući jubilarne 50. Đakovačke vezove gradonačelnik Zoran Vinković uputio je zahvalu svim sudionicima, organizatorima, sponzorima i gledateljima.
  “Želim odati počast svima onima koji su započeli te Vezove na čelu s doktorom Zvonimirom Benčevićem, svima koji su ovih pedeset godina radili u Vezovima, svima koji su živjeli život Vezova i svima koji će živjeti Vezove, jer Vezovi su, to je i danas pokazano, najveća hrvatska kulturna manifestacija, Vezovi su identitet ovoga grada, ali isto tako i Republike Hrvatske” – rekao je Vinković zaključivši kako već sada treba započeti s pripremom 51. Đakovačkih vezova.

  Nakon službenog zatvaranja Vezova, Krunoslav Kićo Slabinac nastavio je zabavljati publiku u Strossmayerovom parku, a u Vezovskom šatoru isto su činili Miroslav Škoro i Mate Bulić.

  Troipolsatnu snimku sinoćnjeg programa zatvaranja Vezova poslušajte u programu Radio Đakova od 18:00 sati.

  kico 50ti vezovi

  park vezovi 50 ljudi

  vinkovic vezovi 50

  pobjednici

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog