Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Nek´ se čuje od Drave do Save, pedeseti Vezovi se slave”

  GOSTI“Nek´ se čuje od Drave do Save, pedeseti Vezovi se slave” – stihovi su to bećarca koji odzvanja danas đakovačkim ulicama kao što su odzvanjali i u velikoj svečanoj povorci jubilarnih 50. Đakovačkih vezova koja je tijekom prijepodneva prošla ulicama grada, od Malog parka do ljetne pozornice u Strossmayerovom parku.
  RAKIJA Oko šest tisuća sudionika u šezdesetak folklornih skupina iz Đakovštine, Slavonije i Baranje, ali i ostalih dijelova Hrvatske, kao i iz susjedne BiH, Vojvodine, Mađarske te Njemačke, SAD-a i daleke Australije pokazalo je svu ljepotu narodnih nošnji, pjesme, plesa i običaja svoga kraja srdačno pozdravljeni od mnogobrojnih Đakovčana i njihovih gostiju.
  NIJEMCI Posebno svečano bilo je ispred đakovačke katedrale gdje su folklorne skupine u kraćem nastupu pokazale što su od svoje tradicijske kulture donijeli na jubilarne Vezove.
  U svečanoj povorci jubilarnih 50. Đakovačkih vezova bili su i članovi Matičnog kluba “Hrvatski ovčar”, 50 svatovskih zaprega te isto toliko gizdavih konjanika.
  ZAPREGA Program se nastavlja na ljetnoj pozornici gdje tijekom cijelog dana nastupaju folklorne skupine, a predstavit će se najprije gosti, a završetak i ovogodišnjih jubilarnih Vezova u večernjim satima, odnosno od 20 sati u znaku je programa pod nazivom “Slavonijo, zemljo plemenita” i tradicionalnog izbora najbolje nošenog narodnog ruha.
  U glazbenom dijelu programa nastupit će mnogi izvođači među kojima: Vera Svoboda, Kićo Slabinac, Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef, Boris Ćiro Gašparac, Miroslav Škoro, Mate Bulić te brojni tamburaški sastavi, pjevačke skupine i drugi zabavljači.
  Istodobno, odnosno od 14 sati na Hipodromu Državne ergele lipicanaca je preponsko natjecanje, a nakon toga i zaprežno natjecanje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog