Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nova verzija pjesme “Vesela je Šokadija” dobila i spot

  Prošlo je puno godina otkako je ova legendarna pjesma zaživjela u srcima ljubitelja Šokadije, a jučer je dobila i svoju novu verziju.

  vesela ja sokadija 02 U Sikirevcima se okupilo i staro i mlado, sve od reda poznato i, možemo reći, doista vrijedno svakog spomena, a sve u cilju snimanja novog video spota za isto tako novu verziju pjesme ‘Vesela je Šokadija’.

  Ova poznata pjesma iz naroda, u novom aranžmanu Krunoslava Dražića, produkciji Tihomira Ivanetića, te prepoznatljiv vokal Darka Ergotića slikovito je dočarana u novom video spotu čije se režije i produkcije prihvatio Mario Šulina iz Produkcije Nova. Spomenimo kako su tambure u studiju odsvirali Mato Miličić Pišta, Krunoslav Dražić i Mato Lukačević, a na snimanju spota pridružili su im se brojni poznati tamburaši i KUD-ovi.

  vesela je sokadija 03‘Spot i pjesma bazirani su na pravim vrijednostima života Šokca – Slavonca, a to su zemlja, obitelj i vjera. Odlučili smo spot snimit u pravom slavonskom selu, Sikirevcima, kako bi vjerodostojno dočarali zamišljeno i kako bi napravili spot prvi puta u povijesti gdje se veličaju stvarne životne vrijednosti sa mnoštvom statista kojih je bilo oko 300’, istaknuo je Tihomir Ivanetić.

   

  U spotu se pojavljuju bardovi tamburaške glazbene scene koji su ovom prigodom zajednički nazvani ‘Tamburaši Šokadije’.

  vesela ja sokadija 04Ostali sudionici koji su sudjelovali u ovom projektu su udruge Sikirevački motivi i Konjogojska udruga iz Sikirevaca, KUD-ovi ‘Sloga’ Sikirevci, ‘Berislavić’ Novi Grad, ‘Vesela Šokadija’ Gundinci, ‘Ivan Filipović’ Velika Kopanica, ‘Šokadija’ Strizivojna, ‘Šokadija’ Stari Mikanovci, ‘Tomislav’ Donji Andrijevci te Muška pjevačka skupina Bećarine iz Đakova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog