Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ljelje dobile svoj dom

  Gorjanske ljelje konačno su dobile prostor kakav i zaslužuje zaštićena Unescova baština.
  Naime, u Gorjanima je danas otvoren Kulturno-turistički centar Lucije Karalić. Riječ je o objektu starog mlina koji je uređen za potrebe KUD-a Gorjanac, koji ove godine obilježava 50. obljetnicu djelovanja, a čiji su prepoznatljiv simbol upravo ljelje.
  ljelje dom Objekt je dobio ime po dugogodišnjoj učiteljici Luciji Karalić koja je, kako je naglasio načelnik Općine Ivan Lović, cijeli svoj život posvetila očuvanju narodne baštine i tradicije.
  U tom objektu površine 450 četvornih metara, od kojih je uređeno 350, predviđeni su i prostori za različite kulturno-turističke aktivnosti, kazao je načelnik Lović.
  U uređenje starog milina uloženo je 1,4 milijuna kuna, a sredstva su osigurana putem Ministarstva regionalnog razvoja, Ministarstva turizma, dio sredstava osigurala je Osječko-baranjska županija i Općina Gorjani.
  Današnji program dio je obilježavanja 50. obljetnice KUD-a Gorjanac u sklopu kojega će biti sutra održana radionica “Umijeće izrade i sviranja gajdi”, zatim otvorena likovna izložba, a za subotu u 20 sati je najavljeno otvorenje izložbe fotografija “Ljelje – legenda u objektivu” Maje Muškić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog