Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ćurić: “Perićev fotografski rad objediniti u prigodnoj knjizi”

  Danas se obilježava Dan Hrvatske vojske, a tim povodom u Spomen-muzeju biskupa Strossmayera otvorena je izložba dokumentarističkih fotografija svečane smotre Zbora narodne garde na stadionu Nogometnog kluba Zagreb u Kranjčevićevoj ulici 28. svibnja 1991. Povod je 25-a obljetnica tog povijesnog događaja kojim je ustanovljena Hrvatska vojske, a o čemu svjedoči 60-ak odabranih Perićevih fotografija.
  Prisjetivši se tog događaja Perić je podsjetio i na ukupnu situaciju toga vremena kada nije bilo ugodno zbog blizine tzv. JNA i neizvjesnosti koja je vladala. Isto tako, istaknuo je kako se morao snalaziti na različite načine kako bi se našao “na pravom mjestu u pravo vrijeme” i zabilježio svojim objektivom najvažnije događaje iz novije hrvatske povijesti.
  Na otvorenju je govorio ravnatelj Spomen-muzeja velečasni Tadija Crnjak podsjetivši na sve one koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku.
  “Marko Perić jedan je od najstarijih aktivnih hrvatskih fotografa koji ima izuzetno bogatu fotografsku arhivu iz različitih područja života, od politike, kulture, sporta pa sve do obiteljskih fotografija, a svoje znanje prenosio je i na učenike. Prisutan je i u društvenom životu grada na različite načine”, kazao je dogradonačelnik Mirko Ćurić predloživši da se Perićev fotografski rad, koji obuhvaća sve relevantne događaje u gradu u posljednjih nekoliko desetljeća, osim kroz izložbe, objedini i u prigodnoj knjizi.
  “To zaslužuje i Marko, ali i naš Grad”, zaključio je dogradonačelnik Ćurić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog