Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Velike mogućnosti suradnje Izraela i Hrvatske

  U radnom posjetu Đakovu danas boravi zamjenica izraelske veleposlanice Ivit Scheor koja će večeras u 18 sati u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera otvoriti izložbu fotografija “Papa Franjo u Izraelu”. Ta izložba putuje Hrvatskom i već je obišla nekoliko hrvatskih gradova svjedočeći time, kako je kazala gošća, o dobroj suradnji Izraela i Svete Stolice, odnosno židovskog naroda i katolika.
  Tijekom prijema u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Zoran Vinković upoznao je gošću o dobrim odnosima Grada i Židovske općine Osijek, te o uređenju i održavanju židovskog groblja u Đakovu na kojem su pokopane žrtve ustaškog režima. Bilo je riječi i o mogućnostima suradnje Grada Đakova i Države Izrael, posebno na gospodarskom planu, investicijama u poljoprivredi, odnosno prehrambenoj i prerađivačkoj industriji.
  ZV prijem izraelIzmeđu Hrvatske i Izraela veliki je broj sličnosti, kazala je zamjenica izraelske veleposlanice iskazujući spremnost da se suradnja nastavi posebno na gospodarskom planu, odnosno poljoprivredi i energetici. Pozvala je gradonaečlnika Vinkovića da konkretnim prijedlozima pridonese čvršćim gospodarskim vezama, te izrazila nadu da će gradonačlenik uskoro s delegacijom gospodarstvenika posjetiti Izrael.
  Zamjenica izraelske veleposlanice jučer je održala predavanje učenicima Ekonomske škole, a predviđen je i njezin posjet Državnoj ergeli lipicanaca.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog