Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počela rekonstrukcija Strossmayerova trga

  Današnjom konferencijom za novinare, koja je održana na Strossmayerovom trgu, konačno je označen početak radova na rekonstrukciji i izgradnji tog dijela grada. Zbog arheoloških radova početak rekonstrukcije Strossmayerova trga kasni tri godine, pojasnio je gradonačelnik Zoran Vinković. Ukupna vrijednost je 13,4 milijuna kuna, ugovor je potpisan s osječkom Gradnjom, a u projekt će biti uključeni i mnogobrojni đakovački kooperanti, naglasio je gradonačelnik.
  “Projekt će ići u tri faze, a nakon njegova završetka Strossmayerov trg postaje šetnica koja će biti Ulicom pape Ivana Pavla II. povezana s Trgom dr. Franje Tuđmana”, pojasnio je gradonačelnik Vinković.
  Na taj način Đakovo dobiva pravi trg, a sve to trebalo bi pridonijeti i razvoju turizma, posebno crkvenog, dodao je gradonačelnik izrazivši nadu da će se i Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstvo kulture uključiti u realizaciju projekta čime će se, kako je naglasio, vratiti veliki dug biskupu Strossmayeru.
  Rok za završetak radova je 170 dana, a tijekom Đakovačkih vezova radovi će biti prekinuti, rekao je direktor Gradnje Berislav Šmit.
  vinkovic, soldo , smit “To će biti vizure jednog lijepog, modernog trga čime će se pridonijeti ukupnom ugođaju brojnih događanja koja se odvijaju na trgu”, dodao je Šmit podsjetivši da je trg projektirao đakovački arhitekt Predrag Rechner. Poslovi obuhvaćaju i promjenu kanalizacije, oborinskih voda, dijelom rasvjete.
  Ovom rekonstrukcijom dosad sakralni Strossmayet trg dobit će i obilježja javnog trga, mjesta okupljanja, mjesta najvažnijih đakovačkih događanja, naglasio je i Goran Soldo, predsjednik Gradskog vijeća pojasnišvi da radovi podrazumijevaju “opločenje oko 8.000 četvornih metara Strossmayerova trga i oko 3.000 četvornih metara zelenih površina, što cvjetnih gredica, što hortikulture, zelenila i trave”. “Uređenjem Strossmayerova trga, Strossmayerova perivoja i korza Đakovo će dobiti obilježja i za kontinentalni i za vjerski turizam”, zaključio je Soldo.
  Usporedo s rekonstrukcijom Strossmayerova trga Grad Đakovo zajedno s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom radi projekt osvjetljavanja katedrale, ali i projekt obnove stepeništa katedrale, rečeno je na konferenciji za novinare.

  Rekonstrukcija Strossmayerova trga bit će tema sljedeće emisije “Izravno”, u ponedjeljak u 13,30, a o tome će govoriti gradonačelnik Zoran Vinković i projektant Predrag Rechner.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog