Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otvorena izložba fotografija o posjetu pape Franje Izraelu

  Sinoć je u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera otvorena izložba fotografija “Papa Franjo u Izraelu” koja, kako je rekao ravnatelj velečasni Tadija Crnjak, svjedoči o boravku pape Franje u Izraelu u svibnju 2014. godine, ali i o dobrim odnosima Svete Stolice i Države Izrael, židovskog naroda i katolika te poziva na međusobno uvažavanje i toleranciju.
  Papa Franjo u Izraelu otvorenje “Posjet Izraelu, poput prijašnjih papa:blaženog Pavla VI., svetog Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. , poduzeo je papa Franjo kao hodočasnik mira pozivajući Crkvu, sve ljude, sve narode da se, unatoč iskustvima kriza i sukoba, uvijek znaju vratiti na putove mira i promicanja slobode za svakoga čovjeka”, kazao je na otvorenju generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivan Ćurić.
  “Poruka papina boravka u Izraelu je put ka ljubavi, istini boljem čovječanstvu”, rekao je gradonačelnik Zoran Vinković istaknuvši da su i u đakovačku povijest utkane i mnoge židovske obitelji.
  Ova izložba nastavak je suradnje Grada Đakova i Židovske zajednice u Hrvatskoj, rekao je i dogradonačelnik Mirko Ćurić ukazavši da bi židovske tragove u Đakovu trebalo predstaviti kroz neki zajednički kulturni projekt.
  Zamjenica izraelske veleposlanice Ivit Scheor kazala je da se odnosi Izraela i Svete Stolice temelje na uzajamnom poštivanju i dijalogu, te da je i posjet pape Franje Svetoj Zemlji bila poruka mira, bratstva i suradnje, kao što to poručuje i ove izložba koja je je već obišla nekoliko gradova u Hrvatskoj.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog