Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Posjet vojvotkinje Camille vjetar u leđa đakovačkom turizmu

  camilla 6 camilla3 Tek koju minutu prije 16 sati okončan je posjet vojvotkinje od Cornwalla Đakovu, koji je započela dolaskom na Ivandvor gdje je joj je domaćin bio ministar poljoprivrede Davor Romić. Nakon razgledanja Ivandvora, visoka gošća stigla je na Pastuharnu, gdje joj je priređen srdačan doček i prava slavonska dobrodošlica. Vojvotkinju su tako dočekali konjanici, svečano ukrašene zaprege i gorjanske ljelje koje se je pozdravile svojom prepoznatljivom pjesmom. S velikim zanimanjem i neposrednošću, vojvotkinja je razgledala konjanike i zaprege, prije toga obišla je i staje s pastusima. Uz ministra poljoprivrede, u pratnji vojvotkinje Camille bili su zamjenik turizma Robert Pauletić, gradonačelnik Zoran Vinković i domaćin Nidal Korabi, ravnatelj ergele, koji je vojvotkinju i upoznao sa svim pojedinostima koje su je zanimale.
  camilla 7Prije ulaska u zatvorenu jahaonicu, gdje je za visoku gošću bio pripremljen svečani konjički program, vojvotkinja je razgledala i fotografije i predmete koji svjedoče o posjetu kraljice Elizabete II Državnoj ergeli 1972. godine. Program u zatvorenoj jahaonici završen je rukovanjem s jahačima i kraćim razgovorom s njima, a nakon toga vojvotkinja se upisala i u knjigu dojmova.
  Prije odlaska iz Đakova, vojvotkinji od Cornwalla na prigodnoj svečanosti ispred jahaonice uručeni su prigodni darovi, kapa i sablja gorjanskih ljelja, dar Grada Đakova, skulptura bijelog konja, rad akademskog kipara Hrvoja Dumančića, što je poklon Državne ergele, a prigodan dar vojvotkinji je uručio i ministar poljoprivrede.
  camilla 9 U izjavi za naš radio i ministar poljoprivrede, gradonačelnik i ravnatelj ergele, izrazili su zadovoljstvo ovim posjetom. Bit će to, kako je istaknuto, vjetar u leđa promociji i razvoju kako đakovačkog, tako i slavonskog, odnosno hrvatskog turizma.
  camilla 1 Posjet vojvotkinje Camille Đakovu pratio je i velik broj stranih novinara, te se očekuje da će vijest i slike iz Đakova obići svijet. (Pripremili: Vesna Kaselj i Mile Ljubičić, Foto: Maja Muškić)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog