Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskupija obilježava 300. obljetnicu vinogradarstva

  Već tradicionalno, blagdan svetog Vinka u znaku je blagoslova nadbiskupijskih vinograda i mladog vina, a ovogodišnji blagoslov, koji je predvodio nadbiskup u miru Marin Srakić, u znaku je pak 300. obljetnice vinogradarstva u Đakovčako-osječkoj nadbiskupiji. O tome, naglasio je nadbiskup Srakić, postoje i stariji dokumenti.
  “Spominje se da je biskup, kada je došao u Đakovo, pa već taj Ogramić 1701., 1702., zatekao 200 jutara zapuštenog vinograda iz vremena Turaka koji su, iako nisu smjeli piti vino, njegovali vinogradarstvo, a 1703. godine spominje se da dolazi Patačić koji je isto krenuo, s tim da treba naglasiti da je Petar Bakić, zapravo, ozbiljno krenuo sa svojim ljudima u vinogradarstvo”, pojasnio je nadbiskup u miru Marin Srakić. .
  IMG_8466 Tristota obljetnica sustavnog bavljenja vinogradarstvom u Đakovčako-osječkoj nadbiskupiji bit će obilježena znanstvenim skupom, najavio je nadbiskup Đuro Hranić.
  vinogradi tranava nadbiskupija “Doista je to jedna duga tradicija i vjerujem da je Biskupija pridonosila indirektno, na svoj način, podizanju kvalitete vina i drago nam je da posljednjih godina možemo vidjeti privatne vinare koji doista mogu konkurirati bez problema i našim biskupijskim vinima, da je podignuta ta grana gospodarstva i voljeli bismo da se to tako nastavi. Mi ćemo sa svoje strane nastojati obilježiti ovu tristotu obljetnicu znanstvenim simpozijem i nekim drugim sadržajima i programima toj obljetnici dati određeno značenje”, izjavio je nadbiskup Hranić.
  Prošla godina bila je izuzetno povoljna za vinogradare i vinare što se tiče i kvalitete i količine grožđa od kojega je proizvedeno odlično vino, ocijenio je enolog Miro Bošnjak.

  Foto: Maja Muškić i RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog