Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Strossmayer i kazališna umjetnost

  “Strossmayer i kazališna umjetnost – Strossmayer kao inspiracija” tema je sljedećih, 14. Strossmayerovih dana, odnosno znanstvenog skupa koji će biti održan u sklopu te kulturno-znanstvene manifestacije čiji organizator je Grad Đakovo, a kojoj je cilj široj javnosti približiti lik i djelo najpoznatijeg đakovačkog biskupa. Znanstveni skup bi se trebao realizirati u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku, a predviđeno je i scensko uprizorenje Strossmayerovih govora.
  Osim toga, predviđena je i likovna izložba koja bi se trebala realizirati u suradnji sa Strossmayerovom Galerijom starih majstora, a dio programa i 14. Strossmayerovih dana bit će i koncert Zagrebačke filharmonije.
  Na današnjoj sjednici Povjerenstva za organizaciju Strossmayerovih dana izraženo je zadovoljstvo programom kojim je obilježena 200. obljetnica rođenja i 110. godišnjica smrti biskupa Strossmayera. Posebno je istaknuto izdavanje poštanske marke, te zlatnika i srebrnjaka s likom biskupa Strossmayera, te snimanje filma o Strossmayeru.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog