Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Štovanje bl. Salomeje

  “Zahvalimo Bogu što je u početke života naše biskupije utkana jedna blaženica, uistinu mudra i staložena, Bogu predana osoba, koja se znala nositi sa svim izazovima već kao dijete i kao sasvim mlada djevojka, potom kao supruga i žena u blizini vlasti, a onda i kao Bogu posvećena osoba“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, predvodeći jučer, na spomendan blažene Salomeje, večernje misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici, tijekom kojega su bile izložene relikvije – dio tijela bl. Salomeje, žene hrvatskog hercega Kolomana koji je, s njom u suradnji, 1239. godine bosanskom biskupu Ponsi darovao imanje i grad Đakovo. Tim činom započela je povijest Đakova kao biskupskoga sjedišta.
  Relikivije blažene Salomeje prošle godine od sestara Klarisa iz Krakova preuzeo je đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić.
  Njezino štovanje odobrio je 1672. godine papa Klement X., a štujući bl. Salomeju vjernici na osobit način mole za mir, za zajedništvo i slogu u obitelji te joj se u molitvi utječu bračni parovi bez djece.
  Na kraju misnog slavlja vjernici su imali mogućnost štovanja relikvija bl. Salomeje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog