Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učestali požari na otvorenom prostoru

  U proteklih nekoliko dana zabilježeno je nekoliko požara na otvorenom zbog čega se oglasila Policijska uprava osječko-baranjska.
  U požaru koji se dogodio 17. studenog u blizini Musića izgorjelo je oko tri hektara suhe trave i raslinja, a vatra se proširila i na rubni dio šume te je izgorio oko hektar i pol takozvane „Šikare“.
  Očevidom obavljenim 19. studenog nije utvrđen način izbijanja požara, a materijalna šteta nastala tvrtki iz Levanjske Varoši utvrdit će se naknadno.
  Nekoliko dana ranije, odnosno 14. studenog došlo je do požara i u šumi kod izvora Vručica u blizini Slobodne Vlasti te je izgorjelo suho lišće na površini između šest i sedam hektara. Vatru su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Levanjska Varoš. U jutarnjim satima 19. studenog ponovno je došlo do požara kod izvora Vručica te je opožareno oko deset hektara šume prekrivene suhim lišćem. Očevidom je utvrđeno da prethodni požar nije u potpunosti ugašen te je ponovno došlo do njegovog aktiviranja. Materijalna šteta nastala tvrtki iz Levanjske Varoši naknadno će se utvrditi.
  Zbog izrazito velike opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama, policija upozorava građane da je zabranjeno bilo kakvo loženje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima.
  Prije početka spaljivanja, površinu treba izolirati od ostalih površina, a zabranjeno je spaljivanje za vjetrovitog vremena, navodi se u priopćenju.
  U slučaju nekontroliranog širenja vatre odmah o tome trebaobavijestiti vatrogasce na broj 193, policiju na broj 192 ili Državnu upravu za zaštitu i spašavanje na broj 112.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog