Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obilježen Dan KBF-a

  Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu danas obilježava Dan fakulteta. Tim povodom u Dvorani biskupa Mandića u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici održan je prigodni program i promocija 15 diplomiranih teologa, 10 magistara i 4 sveučilišna specijalista pastorala kriznih situacija i pastorala obitelji kojima se, citirajući misli velikog Strossmayera, obratio dekan prof. dr. Ivica Raguž.
  “Cijeli život “nepokvarenim umom”posezati za vrelom Božje objave u Isusu Kristu, da iz njega uvijek novo i novo blago crpite”, poručio je dekan Raguž uz napomenu da su za Strossmayera tri najuzviješnija zvanja svećeničko, učiteljsko i zasupničko.
  dekan raguz “Svećenici, učitelji i zastupnici pozvani su biti preteče hrvatskog naroda”, citirao je dekan Raguž misli biskupa Strossmayera, a rektor osječkog Sveučilišta Željko Turkalj podsjetio na Strossmayerovu misao da “mali narodi samo znanošću i kulturom mogu postati ravnopravnim velikima”.
  Već tradicionalno, dodijeljene su i godišnje nagrade, predstavljen je i novi dekanski lanac, a u sklopu programa obilježavanja Dana KBF-a prigodno predavanje održao je prof. dr. Prokop Brož s Katoličkog teološkog fakulteta u Pragu.
  Program obilježavanja Dana KBF-a počeo je misnim slavljem u katedrali koju je predvodio nadbiskup Đuro Hranić.

  Foto: Maja Muškić

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog