Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Projekt E-policije

  E policija Danas je na konferenciji za medije u Policijskoj upravi osječko – baranjskoj predstavljen projekt E-policija kojemu je cilj, kako se navodi u priopćenju, standardizacija rada, veća operativnost policijskih službenika, njihov brži i kvalitetniji rad te racionalizacija troškova. Projektom E-policija omogućuje se rad policijskih službenika elektronskim putem u mobilnim uvjetima rada.
  Kako bi se omogućila veća operativnost rada policijskih službenika i veća brzina od trenutka zaprimanja dojave do dolaska policijskih službenika na mjesto događaja, Operativno komunikacijski centar policije nedavno je preuređen, opremljen potpuno novom i modernom informacijskom opremom te novim programom.
  Policijski su službenici opremljeni kamerama, radi audio-vizualnog snimanja  policijskog postupanja. Kamere se mogu nositi na dijelovima službene odore, a također, mogu se koristiti i u službenim vozilima. Osnovni cilj korištenja kamera, odnosno snimanja policijskih postupanja, jest zaštita policijskih službenika od neutemeljenih pritužbi građana čime se stvara negativna slika policije u javnosti, iako je postupanje obavljeno u skladu s važećim propisima i pravilima struke, ali isto tako i zaštita građana od eventualnih pogrešnih i protupravnih postupanja policijskih službenika. Snimke se kasnije mogu koristiti u kaznenim i prekršajnim postupcima, uz uvjet da su osobe koje se snima u određenim situacijama, o tome prethodno obaviještene.
  Još jedna novost prilikom zaprimanja dojava je da će građani događaje moći prijaviti anonimno, putem aplikacije za mobilne telefone. Upute za korištenje aplikacije nalaze se u samoj aplikaciji, a građanin može fotografirati ili snimiti neki događaj, pri čemu je poželjno da budu uključene geografske koordinate te će aplikacijom poslati fotografiju ili snimku na centralni portal u MUP-u. Uz fotografiju ili snimku može se dodati i detaljan opis prijave. Nakon zaprimanja dojava će biti proslijeđena nadležnoj ustrojstvenoj jedinici. Ovu aplikaciju će moći besplatno preuzeti svaki građanin, ovisno o vrsti pametnog telefona koji posjeduje, a za njeno korištenje, odnosno slanje prijave, potreban je pristup internetu. Policijski službenici koji pregledavaju dostavljene fotografije i snimke mogu ostvariti i interakciju s pošiljateljem, ali je ta interakcija potpuno anonimne.
  Doznajemo, međutim, da đakovački policajci zasad nemaju kamere.
  Aplikacije za mobilne uređaje građani mogu preuzeti na slijedećim linkovima:
  Android
  https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.span.devosijek.mup
  Windows
  https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/policija-sigurnost-i-povjerenje/9nblggh5z7w1
  Apple
  https://itunes.apple.com/hr/app/policija-sigurnost-i-povjerenje/id1042609294?mt=8
  Za sve hitne intervencije policiju se i dalje može pozivati na broj 192.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog