Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić posjetio prihvatni centar u Opatovcu

  Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić posjetio je danas privremeni prihvatni centar za migrante u Opatovcu, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  Mons. Hranića dočekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, te predstavnica Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Margareta Gregić.
  Oni su nadbiskupa Hranića upoznali sa stanjem u prihvatnom centru, a potom je nadbiskup pozdravio dežurne djelatnike policije iz Istre i Dalmacije, volontere nevladinih udruga, vatrogasce te sestru Vesnu Zovkić, redovnicu Družbe Isusovih Malih sestara, koja od početka migrantske krize  djeluje u Opatovcu kao prevoditeljica.
  opatovac 2 Mons. Hranić pohvalo je sve službe koje djeluju u centru, rekao kako je ponosan na njihov rad i skrb za migrante te zahvalio na njihovu neumornom zalaganju.
  Zatim je bio na punktu za nestale osobe, gdje mnoge obitelji traže članove koje su izgubili na putu do ovog prihvatnog centra, zadržao se u skladištu Caritasa s volonterima koji danonoćno pomažu, kuhaju čaj i dijele hranu. Izrazio je svoje zadovoljstvo radom predstavnika Caritasa, kao i svih volontera, zahvalio svima te napomenuo da putem medija i izvješća prati stanje s migrantima te zalaganje volontera. Svi prisutni sa zadovoljstvom su pozdravili đakovačko-osječkog nadbiskupa, a njegov posjet doživjeli su kao ohrabrenje i potporu.
  opatovac 3 Ministarstvo unutarnjih poslova izvjestilo je kako je od ponoći do 9 sati u Republiku Hrvatsku ušlo 1.646 migranata, a oko 9 sati u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazilo se 4.207 osoba. Od početka migracijske krize na područje RH ušlo je 210 007 migranata.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog