Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Na listama za Sabor 22 kandidata s područja Đakovštine

  Državno izborno povjerenstvo objavilo je pravovaljano predložene kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 8. studenoga. Tim činom i službeno je počela kampanja.
  U IV. izbornoj jedinici predloženo je ukupno 14 listi kandidata, a na njih 11 istaknuto je ukupno 20 kandidata s područja Đakovštine; 15 iz Đakova, tri iz Piškorevaca, jedan iz Drenjskog Slatinika i jedan iz Forkuševaca. Među tih 20 kandidata samo je sedam žena.
  I dok se na listama najvećih stranaka, odnosno SDP-a, HDZ-a i HDSSB-a, nalazi tek po jedan Đakovčanin, na onima manje poznatima ih je i po nekoliko, a najviše ih je na listi Braniteljsko domoljubne stranke – čak 7 kandidata; Željko Lukačević, Luka Budić, Mato Barušić (D. Slatinik), Josip Križanović (Piškorevci), Josip Molnar, Maja Lukić i Nevenka Lukačević.
  Najviše rangirani Đakovčanin, odnosno Đakovčanka nalazi se na 3. mjestu, a to je Ana Laitkam na listi Akcije mladih.
  Po jedan kandidat iz Đakova nalazi se i na listi Autohtone Hrvatske stranke prava – to je Robert Šimić na četvrtom mjestu, Snježana Barić iz Frokuševaca na četvrtom je mjestu liste U ime obitelji, Antun Galić jedanaesti je na HDZ-ovoj listi, Natalija Bošnjaković sedma je na listi Most – Nezavisnih lista, Slavko Raić je jedanaesti na listi Desno, Ivan Drmić je četvrti na HDSSB-ovoj listi, a Damir Tomić je 5. na SDP-ovoj listi.
  Dva su Đakovčanina, Ivan Goran Obrubić na šestom mjestu i Vedran Goreta na desetom mjestu, liste Naprijed Hrvatska Ive Josipovića i Radimira Čačića, dok je troje kandidata na OraH-ovoj listi; Ivona Krajina ( Piškorevci) na 4. mjestu, peti je Željko Kajtar, a Elvira Šimunec (Piškorevci) na 8. mjestu.
  Ukupnom broju Đakovčana, odnosno kandidata iz Đakovštine istaknutih na listama u IV. izbornoj jedinici treba dodati i još dvojicu kandidiranih u V. izbornoj jedinici, a to su Ivica Mandića koji je 6. na listi SDP-a i HNS-a i Zoran Vinković koji je 14. na listi HDSSB-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog