Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Reformisti: Poljoprivreda okosnica razvoja RH

  “Zemlja, šume i vode nacionalno su dobro, njima se mora gospodariti na održiv i efikasan način i trebaju biti u funkciji razvoja, rasta BDP-a i novih radnih mjesta”, konstatirala je na konferenciji za novinare prof. dr. Vesna Gantner, predsjednica Interesnog odbora za poljoprivredu, ruralni razvoj, ribarstvo, šumarstvo i vodno gospodarstvo Narodne stranke – Reformista, odnosno koalicije “Uspješna Hrvatska”.
  Ocijenila je da aktualna vlast ne pridaje poljoprivredi, s obzirom na potencijale, pozornost koju zaslužuje, te da je nužno, posebno ovdje u Slavoniji, definirati strategijske ciljeve koje je moguće u vrlo kratkom roku i realizirati. Poljoprivreda i ribarstvo krucijalni su za razvoj gospodarstva, tvrde Reformisti posebno ističući ulogu poljoprivrede kao okosnice tog razvoja, dok se u šumarstvu zalažu za odgovorno raspolaganje resursima.
  Autorica Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu, koja se s pozicije pomoćnice ministra povukla nezadovoljna sporošću rješavanja problema u poljoprivredi, smatra da se i problemu raspolaganja državnom zemljom, posebno u Đakovštini, trebalo pristupiti ranije.
  Reformisti, kako kaže, zastupaju stav da se ne treba oduzimati zemlja onome tko ju obrađuje, nego da treba u funkciju staviti zapušteno i zakorvoljeno zemljište kojega je još uvijek jako puno.
  “Ako je netko u mirnom posjedu, onda nije niti preporučljivo, niti uputno, a ni humano uzimati ljudima egzistenciju na račun nekoga drugog, posebno u situaciji kada ima tisuće i tisuće hektara zakorovljenog zemljišta”, kazala je Gantner ponovivši da je smisao zakona i bio stavljanje u funkciju dosad neobrađenog zemljišta.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog