Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otvorena izložba nastavnih sredstava i pomagala od 1868. do 1945. godine

  U Muzeju Đakovštine otvorena je izložba Nastavna sredstva i pomagala u privatnim školama Milosrdnih sestara svetog Križa.
  “Ideja o realizaciji ove izložbe došla je sasvim slučajno, ako u životu uopće ima slučaja. U jednom susretu i razgovoru s gospodinom ravnateljem na njegovo pitanje što radim, odgovorila sam – a pripremam neko predavanje o nastavnim sredstvima i pomagalima u našim školama za simpozij o školstvu u 19. i 20. stoljeću i tu se malo pomalo rodila ideja da bismo mogli nešto od sačuvanog blaga pokazati javnosti kako bi i današnje generacije vidjele kako i s čime se nekad radilo, čime su se nastavnici služili” – rekla je autorica izložbe sestra Estera Radičević.

  Na otvaranju izložbe govorio je i ravnatelj Muzeja Đakovštine Borislav Bijelić:
  “Ovo što mi danas ovom izložbom radimo je pokušaj stručnog valoriziranja tog razdoblja i materijalno prezentiranje ostataka pomagala koji su bili bitni za edukaciju ljudi od te 1868. pa sve do 1945.”

  “Radostan sam što prisustvujem ovom događaju koji je značajan iz više razloga. Jedan razlog je naravno obilježavanje te jedne svijetle tradicije koju naše sestre imaju u prosvjetnoj djelatnosti, a drugi je razlog činjenica da se hrvatsko školstvo nalazi pred velikim promjenama. Nadam se da će đakovačke škole, učenici vidjeti ovu izložbu” – kazao je dogradonačelnik Mirko Ćurić koji je i otvorio izložbu.

  2

  3

  4

  5

  1

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog