Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Nadbiskupijski Caritas pomaže izbjeglicama

  “Po dolasku prvih izbjeglica u Republiku Hrvatsku i na područje Đakovačko-osječke nadbiskupije, u akciju pružanja humanitarne pomoći uključio se i Nadbiskupijski Caritas, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.
  Već od prvoga dana djelatnici središnjega ureda Nadbiskupijskoga Caritasa, na čelu s ravnateljem dr. Dragom Tukarom, uključuju se u hitne radne sastanke u Tovarniku kojima je zadaća koordinirati pomoć izbjeglicama. U akciju pomaganja uključio se i Hrvatski Caritas te je za potrebe izbjeglica u grad Vinkovce dopremljen kontingent hrane i higijenskih potrepština. Dobrotvorne udruge, pojedinci i obitelji u župama na čijim područjima se nalaze izbjegle osobe uključili su se u konkretne akcije pružanja pomoći, ističe se u priopćenju.
  “Nadbiskupijski Caritas stavio je na raspolaganje svoje službe i objekte, kao i mrežu suradnika i volontera. Radi što bolje koordiniranosti pomoći, djelovanje Caritasa ostvaruje se u dogovoru i suradnji s odgovornim službama na terenu, napose s Hrvatskim Crvenim križem. Nadbiskup mons. Đuro Hranić održao je u srijedu 16. rujna u Đakovu poseban radni susret o novonastalim okolnostima „izbjegličke krize“ s ravnateljem Nadbiskupijskoga Caritasa i drugim suradnicima u nadbiskupijskim uredima. Tom je prigodom nadbiskup Hranić spomenuo da je svjestan kako su uzroci i razmjeri izbjegličke krize veoma široki, no trenutna situacija nas poziva da bez odlaganja izbjeglicama iz Sirije i drugih zemalja Bliskoga Istoka pristupimo sa srcem punim solidarnosti i poštovanja, ne zaboravljajući Kristovu zapovijed ljubavi koja nas potiče da svoju ljudskost, kao i kršćansku duhovnost, posvjedočimo konkretnim gestama sućuti i djelima ljubavi”, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog