Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Josip Milardović: “Malezijci obožavaju nogomet”

  Od svoje 19. godine i debija u dresu NK Osijeka, izuzevši kraći period proveden u Kini, Josip Milardović iz Semeljaca sve vrijeme profesionalni nogomet igrao je na hrvatskim nogometnim terenima. Sve do ove godine, kada je u svojoj 33. godini Hrvatsku zamijenio Malezijom. Potpisao je ugovor s T-Teamom s kojim se natječe u drugoj malezijskoj ligi a koji trenira osječki dvojac, Tomislav Steinbruckner i Ivica Vranješ. Milardović nam je otkrio svoje dojmove iz Malezije.

  Kako si se odlučio za odlazak u Maleziju?

  Igram nogomet već jako dugo, Osijek,Međimurje,Cibalia,Sl.Belupo,pa sam bio u Kini, pa Inter Zaprešić, opet Cibalia. Sada mi se pružila prilika da još koju godinu pokušam odigrati ovdje daleko i da pokušam zaraditi jer svi znamo da igranje u Hrvatskoj ne garantira životnu egzistenciju.

  Koliko dugo si tamo? I možeš reći nešto više o svom novom klubu,novom gradu?

  Grad je Kuala Terengganu,45 minuta s avionom od Kuala Lumpura. Krase ga lijepe plaže i more, ljeto je cijele godine. Specifičnost ovog grada je to što prevladava religija(muslimani) i sve su žene u maramama 99 posto. Došao sam ovdje 5.3. a ugovor sam potpisao odmah početkom četvrtog mjeseca 1.4 da bi odmah stekao nastup 3.4. Igrali smo protiv prvog na tablici i pobijedili 4-3. O kvaliteti lige govori što je za taj klub igrao i slavni El Hadji Diouf.

  Nedostaje li slavonska kuhinja?

  Hrana je dosta teška ali prevladava riža, može se nešto pojesti ali uglavnom si kuhamo i pravimo nešto naše jer nas ima četvorica a i ponijeli smo dosta kulena i slanine.

  Kakva je kvaliteta lige? Ima li u klubu još stranaca osim tebe?

  Liga je ništa posebno s tim što su klubovi dosta uređeni i organizacijski i financijski. Nema šanse da nekome kasni plaća, pogotovo ne kao u Hrvatskoj po 3-4-5 ili 6 mjeseci. Imaju još dva Uzbekistanca, a ovo ljeto nam se pridružio još jedan Hrvat, Tomislav Bušić. Ja imam sreće što su treneri Hrvati, glavni trener je Tomislav Steinbruckner a pomoćni Ivica Vranješ. Ovim im putem isto zahvaljujem što su baš mene željeli da im pomognem u njihovim ciljevima i koji mi olakšavaju svaki trenutak ovdje.

  U kojoj fazi je trenutno prvenstvo?

  Prvenstvo je gotovo i zadnju utakmicu smo izgubili tak da nismo uspjeli ući u prvu ligu. Sada se ovdje igra Malezijski kup što je njima jako bitna stvar. Postoji mogućnost za produžetkom suradnje ali sve ćemo vidjeti što će se dogoditi.

  Je li nogomet omiljeni sport u Maleziji, kakvo je stanje s posjećenosti na utakmicama?

  Da, obožavaju nogomet, posjećenost je nevjerojatna. Kad igraju prvoligaši stadioni budu puni a kod nas u drugoj ligi sve ovisi gdje se igra i kakva je utakmica, ali minimalno bude po tri- četiri tisuće.

  Sad kad si već duže tamo smatraš li da si učinio dobar potez svojim dolaskom, jesi li zadovoljan?

  Naravno da sam učinio dobar potez raskinuvši ugovor s Cibalijom i oprostivši veći dio duga što su mi dugovali samo da bi mi dali čiste papire.

  Pratiš naše slavonske, svoje bivše klubove, Osijek i Cibaliju ?

  Pratim i dalje i Cibaliju i Osijek,vidim da se oba kluba bore prvo sa financijama(Cibalia mi još nije uplatila dug a imala je rok do 30.8 bez obzira na to što sam im oprostio više od pola) a i rezultatski. Nadam se da će doći bolji dani i za Cibaliju kojoj želim povratak u prvu ligu kao i Osijeku da se vrati na stare staze i bude u samom vrhu prve lige.

  Photo: T- Team Official Titans

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog