Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Denis Tot standardan u Ademar Leonu

  Ovo ljeto kreiralo je jednu od najljepših đakovačkih sportskih priča uopće, 20-godišnji rukometaš Đakova Denis Tot potpisao je ugovor s uglednim španjolskim klubom Ademar Leonom. Prošlo je nešto više od mjesec dana od kako je Denis spakirao kofere i zaputio se u Španjolsku. Saznali smo kako se Denis prilagodio na novi dom i što ga je tamo dočekalo.

  Iz malog Đakova u veliki španjolski klub, koje su se to najveće promjene dogodile u tvom životu i kako sad izgleda tvoj prosječan dan?

  Pa promjene i nisu baš velike osim što sam daleko od kuće. Ujutro se probudim oko 9 svaki dan kada imamo trening dopodne, doručkujem, odem na trening pa zatim ručak i popodnevni odmor do drugog treninga, koji je inače u 5 sati. Kad i to završimo onda večeram, odem malo prošetati pa na spavanje i tako gotovo svaki dan.

  Što si očekivao kad si dolazio u Španjolsku i jesu li se tvoja očekivanja ispunila?

  Očekivao sam bolje uvjete, bolje treninge, bolju ligu i klub gdje ću moći najviše napredovati.Za sad mi se čini da sve ide po planu i zadovoljan sam jer se sve to ostvarilo.

  Kako ti se sviđa život u Španjolskoj, što te najviše iznenadilo u kulturnim razlikama, navikama ili životu Španjolaca naspram života u Hrvatskoj?

  Život u Španjolskoj mi se jako sviđa. Leon je predivan grad otprilike veličine kao Osijek i dosta je sadržajan tako da rijetko bude dosadno jer stvarno ima svega.Razlike nisu jako velike i najveći problem ovdje je jezik jer slabo znaju engleski pa se u početku nije bilo baš lako sporazumijevati, ali sad sam već dosta naučio španjolski tako da ni s tim više nema problema.

  denis tot ademar leon

  Kakav je tvoj status u klubu, koliko igraš, kako si se prilagodio na napornije treninge?

  Zadnje tri utakmice sam počeo u prvoj postavi na desnom krilu i jako sam zadovoljan s ekipom i stručnim stožerom jer su svi oni jako dobri dečki i ljudi i pravi profesionalci.Treninzi i nisu toliko naporniji, ali se sve radi s punom snagom i taktika je razrađena u detalje i igra je puno brža nego u Hrvatskoj premijer ligi.

  Tko te ili što te najviše impresioniralo u novom klubu?

  Najviše me impresioniralo raditi svaki dan s velikim igračima kao što je Juanin Garcia i Gonzalo Carou jer sam ih cijeli život gledao na televiziji i onda sad odjednom imam tu čast da dijelim svlačionicu s njima i od njih se može jako puno naučiti. Isto tako sam jako zadovoljan i s trenerom Rafaelom Guijosom koji je pravi stručnjak i vrhunski trener, a isto tako i dobra osoba i drago mi je što sam došao u klub gdje je jedan takav trener.

  Nedostaje li ti što iz Hrvatske, Đakova?

  Naravno da mi nedostaje obitelj, prijatelji i bivši suigrači iz Đakova, ali je isto tako dobro što ću moći provesti skoro 3 mjeseca doma tijekom pauze kad završi sezona tako da ni s tim ne bi trebalo biti problema.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog