Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prvi dan nove školske godine: Prvašići, sretno!

  Danas je prvi dan nove školske godine. Učenici ponovo sjedaju u klupe, a posebno uzbudljivo je prvašićima koji će prvih nekoliko dana u pratnji roditelja do škole.
  Prvi put u novom okruženju, poneki pomalo zbunjeni i uplašeni, na pitanja odgovaraju vrlo kratko.
  filipa i iva francem Kao i prvašićima, i njihovim roditeljima je ovo značajan dan koji nije, kako priznaju, mogao proći bez uzbuđenja. Na pitanje o stanju u školstvu – odgovaraju da bi moglo biti i bolje, odnosno da bi se više trebalo ulagati u opremljenost škola, standard učenika, u obuku nastavnika, te da bi se, zajedno s roditeljima, trebalo više poraditi na suzbijanju nasilja među djecom. Upozoravaju i na socijalne razlike koje su sve veće, te da bi trebalo povesti više računa i o siromašnoj djeci.
  Već tradicionalno, početak školske godine u znaku je i akcije “Za siguran put do škole” koju zajedno provode Grad, Policijska postaja i osnovne škole s područja grada, a cilj je upoznati prvoškolce sa sigurnim kretanjem u prometu i prometnom signalizacijom, ali i sve druge sudionike u prometu pozvati na dodatni oprez, posebno u blizini škola.
  Od sutra počinju i prigodna predavanja za prvašiće i njihove roditelje, a prvi takvi susreti s prometnim policajcima održat će se u Budrovcima, Selcima i Piškorevcima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog