Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sanja Rogoz-Šola: “Žene danas nisu dovoljno hrabre”

  “Iako žena u Hrvatskoj ima više nego muškaraca, one su još uvijek nedovoljno zastupljene na svim razinama političkog djelovanja”, konstatirala je na konferenciji za novinare Sanja Rogoz Šola, članica nacionalnog Predsjedništva HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski, vijećnica u Županijskoj skupštini i članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova.
  Ilustrirala je to podatkom da je od 55 županijskih vijećnika samo 9 vijećnica, da je u đakovačkom Gradskom vijeću samo pet žena od 21 vijećnika, te da je na izborima za vijeća mjesnih odbora izabrano 13 žena i 62 muškarca. Više je žena na listama lijevih, nego konzervativnih stranaka, dodala je Rogoz Šola uz konstataciju da su žene u pravilu niže rangirane na listama kandidata.
  “No, nisu samo muškarci krivi zbog manjeg broja žena u politici. Žene danas nisu dovoljno hrabre”, tvrdi Sanja Rogoz Šola protiveći se uključenju žena na liste isključivo radi ispunjenja ženske kvote, odnosno ukrasa.
  Kao primjer navela je kandidaturu i pobjedu Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima što je, kako zaključuje, ohrabrenje svim ženama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog