Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Neugodno iskustvo na pružnom prijelazu u Pavićevoj ulici

  Prometne nesreće na pružnim prijelazima, od kojih su se neke dogodile i na ovom području, upozoravaju na teško stanje u Hrvatskim željeznicama, posebno kada je riječ o sigurnosti putnika.
  S jednim neugodnim iskustvom, koje je srećom završilo bez ozbiljnijih posljedica, obratila nam se slušateljica koja je željela ostati anonimna.
  “Jučer oko 17 sati išla sam osobnim automobilom preko pružnog prijalaza u Pavićevoj i budući da signalizacija nije radila, a nema niti brklje, usporila sam, pogledala lijevo ide li vlak i u tom trenutku čula zvučni signal, a kada sam se okrenula desno smrzla sam se vidjevši vlak pred sobom koji je išao iz Strizivojne, te je svirao i stao”, prepričava još uvijek preplašena sugrađanka.
  “Dobro je što smo i ja i vlak vozili sporo, pa smo uspjeli stati jer sam se zaustavila tik uz prugu, sva preplašena”, prisjeća se naša sugovornica koja je, kako kaže, odmah obavijestila 112 i policiju da signalizacija na pružnom prijelazu nije u funkciji. Navodi da je zvala i Hrvatske željeznice iz kojih su je uputili na prometnika u Vinkovcima koji se čudio zašto zove jer joj se ništa nije dogodilo.
  “Smatram da trebam upozoriti sve građane i odgovorne institucije na neispravnu signalizaciju na tom pružnom prijelazu, te javno pitam HŽ treba li netko nastradati da se ta signalizacija popravi”, kaže naša sugrađanka koju je posebno razočarana ponašanjem iz HŽ-a.
  “Umjesto da su mi se ispričali, oni su još i drski”, konstatira ogorčeno.
  Tragom reakcije naše sugrađanke pojašnjenje smo potražili od Stjepana Trepšića iz HŽ infrastrukture Regija Istok koji tvrdi da signalizacija na pružnom prijelazu u Pavićeoj ulici nije u funkciji zbog izvođenja radova na građevinskoj infrastrukturi na relaciji Đakovo-Strizivojna, pa je zbog toga na tom pružnom prijelazu signalizacija isključena.
  “U takvim situacijama strojno osoblje se objavještava i pismeno da su dužni stati na pružnim prijelazima i kad se uvjere da nema prometa, nastavljaju vožnju preko takvog pružnog prijelaza. Znači, sigurnost prometa niti u jednom trenutku nije ugrožena”, tvrdi Trepšić koji izražava žaljenje zbog šoka koji je doživjela naša slušateljica.

  Foto ilustracija

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog