Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik skratio radno vrijeme noćnih barova

  Zbog sve učestalijih tuča, nanošenja teških ozljeda, krađa, te drugih kaznenih djela, kao i narušavanja javnog reda i mira, najviše u Ulici bana Jelačića, gradonačelnik Zoran Vinković donio je odluku o skraćenju radnog vremena noćnim barovima. Umjesto do šest ujutro, noćni barovi mogu raditi do 4 sata.
  Gradonačelnik je svjestan, kako kaže, da svi neće biti zadovoljni tom odlukom, no kao argumente za njezino donošenje navodi podatak o 55 kaznenih djela, odnosno tuča, teških ozljeda, krađa, oštećenja tuđih stvari, droga., te 105 prekršaja javnog reda i mira.
  Ostali ugostiteljski objekti odsad mogu raditi vikendom do 2 sata, ali uz uvjete da ishode potrebna odobrenja, odnosno podmire sve svoje obaveze prema Gradu i gradskim tvrtkama. Gradonačelnik ističe također da će biti uskraćeno odobrenje o produljenju radnog vremena za jedan sat onom ugostiteljskom objektu u kojem se ponove incidentne situacije.
  Odluka o skraćenju radnog vremena, koja će biti dostavljena noćnim barovima još danas, neće bitnije utjecati na pad gospodarske aktivnosti, ocjenjuje gradonačelnik.
  Gradonačelnik apelira i na roditelje da povedu računa o tome gdje im djeca provode vikende i u kakvom stanju, posebno oni maloljetni koji su najčešće i sudionici tih zbivanja.
  “Ne mogu vjerovati da maloljetno dijete dolazi kući u šest ujutro, a da ga roditelj i ne pitaju gdje je bilo….”, čudi se gradonačelnik.
  S obzirom da radno vrijeme ugostiteljskih objekata nije isključivi uzrok povećanom broju incidenata vikendom, gradonačelnik poziva i druge institucije, da u skladu sa svojim ovlastima pridonesu poboljašanju ukupnog stanja u gradu kada je riječ o toj problematici.
  ” Na prevenciji se u gradu dosta toga učinilo, o čemu govore podaci o smanjenju kriminaliteta, ali radi opće situacije potrebno je učiniti i dodatne napore na poboljšanju ukupnog stanja”, zaključuje gradonačelnik Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog