Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tirić: “Odgovornost je i na roditeljima”

  Vlasnici ugostiteljskih objekata, kako ističe Josip Tirić, predsjednik Sekcije ugostitelja pri Udruženja obrtnika, svjesni su situacije koja je eskalirala posebno u zadnje vrijeme povećanim brojem intervencija policije. Iako se ti problemi nisu događali unutar ugostiteljskih objekata, svi ih, kako kaže Tirić, povezuju s njima, pa se time i pravda donošenje odluke o skraćivanju radnog vremena noćnih barova do 4 sata, a kafićima do 1 sat.
  “Zbog teške gospodarske situacije, a da bi lakše mogli podmiriti obaveze prema gradu i državi, tražili smo da se omogući vikendima produljenje radnog vremena do 2 sata iza ponoći, a čime bi se izbjegle i gužve nakon što svi zatvore u 1 sat”, kaže Tirić navodeći da se vlasnici ugostiteljskih objekata pridržavaju zakonskih odredbi, posebno kada je riječ o zabrani točenja alkohola maloljetnicima.
  “Mislim da niti jedan ugostiteljski objekt ne toči maloljetnicima piće jer većina njih nabavi alkohol na ulici, u trgovini, piju po parkovima, donesu od kuće vino ili drugo piće i već pripiti dolaze u grad”, pojašnjava Tirić.
  Ugostitelji, kako navodi Tirić, podržavaju mjere koje će doprinijeti sigurnosti u gradu.
  “Prvi smo za to da se što manje incidenata, remećenja javnog reda i mira događa u gradu, i sami sprečavamo takve situacije koliko možemo, ali i naše su mogućnosti ograničene. Rekao sam i na tom sastanku kod gradonačelnika da je tu važna i obitelj, kućni odgoj jer meni je neshvatljivo da maloljetnik s 15, 16 godina dođe u grad i ostane do jutra i onda bi mi trebali voditi brigu o njima… Mislim da bi se roditelji trebali zapitati što im djeca rade do pet, šest sati ujutro vikendom u gradu”, zaključuje predsjednik Sekcije ugostitelja đakovačkog Udruženja obrtnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog