Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Đakovu se godišnje ukrade četrdesetak bicikla

  U Đakovu se godišnje ukrade nekoliko desetaka bicikla i tek manji broj njih se pronađe i vrati vlasnicima, a ostali, kako doznajemo od Velibora Vojnovića, pomoćnika načelnika za policiju Policijske postaje Đakovo, budu ponuđeni na javnoj dražbi.
  “Tijekom ove godine ukradeno je 37 bicikla, policija je pronašla još 4 napuštena, a vlasnicima je vraćeno tek pet. Prošle je godine bilo otuđeno 59 bicikla, vraćeno vlasnicima je samo sedam, a policija je još pronašla 12 napuštenih bicikla, dok je 2013. godine ukradeno 37, policija je pronašla još 7, a ukupno je vraćeno 10 bicikla njihovim vlasnicima”, ističe Vojnović.
  Kradljivci su uglavnom mlađe osobe koje se, kako ističe Vojnović, “posluže biciklima da bi došli do kuće, pa ih potom i zadrže”.
  Vojnović ističe da svi građani ni ne prijavljuju krađu bicikla, pa stoga savjetuje kako se zaštiti od krađe.
  Vojnovic Velibor “Nije dovoljno samo vezati kotač bicikla, nego je dobro bicikl vezati lancem ili čeličnom sajlom uz neki čvrsti predmet, stup ili nešto slično”, preporuča Vojnović uz sugestiju da se na bicikl stavi i neki prepoznatljivi znak kojim će se prepoznati u slučaju krađe.
  Svi pronađeni bicikli čuvaju se u policiji tri godine i nakon toga se organizira prepoznavanje, a jedno takvo održat će se u petak u dvorištu PP Đakovo, najavljuje pomoćnik načelnika Velibor Vojnović.
  Trenutačno je u policiji 31 bicikl koje će građani moći razgledati u petak od 9 do 15 sati, a u subotu će na javnoj dražbi biti ponuđeno 16 bicikla.
  Zadnja prodaja pronađenih bicikla bila je 2011. godine i svi su bili prodani u rekordnom roku od svega petnaestak minuta. Cijena ovisi o starosti i općem stanju bicikla.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog