Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Strossmayer je, zapravo, europska tema”

  “Strossmayer kao tema još nije iscrpljen, nije zatvoren, nego postoji cijeli niz stvari koji se o njemu mogu reći. Strossmayer je, zapravo, jedna europska tema”, konstatirao je Mirko Ćurić na predstavljanju Zbornika IX., X. i XI. Strossmayerovih dana – manifestacije koja nastoji pridonijeti rasvjetljavanju lika i djela najpoznatijeg đakovačkog biskupa, ali i osobe koja je obilježila 19. stoljeće.
  Predstavljanje Zbornika, koji donosi radove sa znanstvenih skupova održanih u sklopu Strossmayerovih dana, uvod je u obilježavanje velikih Strossmayerovih obljetnica sljedeće godine, 200. obljetnice rođenja i 110. godišnjice smrti.
  Priznanje Strossmayeru, ali i Đakovu, bit će i najavljeno osnivanje Zavoda za znanstveno istraživački rad HAZU u našem gradu, čime će se također obilježiti Strossmayerova godina, najavio je Ćurić.
  O aktualnosti Strossmayera danas govori i veliki broj skupova kojim će sljedeće godine, ali ne samo u Hrvatskoj, nego i u okruženju, biti obilježene njegove obljetnice, naglasio je Ivica Mandić, predsjednik Organizacijskog odbora Strossmayderovih dana i saborski zastupnik.
  “Zbornici radova sa Strossmayerovih dana zanimljivo su znanstveno štivo i dragocjen izvor informacija mnogima koje zanima Strossmayer, a to ujedno govori i o kvaliteti svih onih koji su izlagali na Strossmayerovim danima”, kazao je Mandić.
  U čast biskupu Strossmayeru sljedeće godine bit će tiskana i prigodna marka, a pojavit će se i zlatnik i srebrenjak s njegovim likom.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog