Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • SDP traži smjenu Gradskog izbornog povjerenstva

  Na imenovanje biračkih odbora reagirali su iz Gradske organizacije SDP-a nepotpisanim priopćenjem u kojem se ističe da je “koalicija HDSSB-a i HDZ-a uvukla i Gradsko izborno povjerenstvo u obmanu javnosti”.
  “Gradska vlast i Gradsko izborno povjerenstvo zajedničkim su znanjem i zalaganjem obmanuli građane grada Đakova pred predstojeće Izbore za vijeće mjesnih odbora”, tvrdi SDP-a koji, kako stoji u priopćenju, “strahuje da je ova obmana samo uvertira u ono što će se dogoditi na dan izbora 30. studenog”.
  “Od 4 člana svakog biračkog odbora, od kojih po zakonu 2 člana bira pozicija, a 2 opozicija, inženjeringom Gradskog izbornog povjerenstva i koalicije HDZ i HDSSB s ostalim partnerima, spomenuta koalicija je na 14 biračkih mjesta dobila po 3 člana, a na preostala 2 biračka mjesta sva 4 člana uz HSP Ante Starčević, stranku koja više niti ne postoji. Kako nepostojeća stranka može imati svoje članove u biračkom odboru”, pitaju u svom priopćenju đakovački SDP-ovci uz konstataciju da o bahatosti HDZ-a govori i činjenica da su od 32 mjesta u odborima namijenjena poziciji, predložili čak 41 svog člana.
  “S kojim je ciljem gradska koalicija sebi besramno dodijelila natpolovičnu većinu u svakom biračkom odboru”, pitaju se u SDP-u.
  “Tumačenjem da se po osjećaju određuje tko je pozicija, a tko opozicija Gradsko izborno povjerenstvo je nažalost stalo na stranu nepravde pokazavši tako svoju potpunu neprofesionalnost”, nastavlja se dalje u SDP-ovu priopćenju uz podsjećanje na to tko je izglasao i iz čijih redova predsjednika Gradskog vijeća i tko podržava Gradski proračun, poskupljenje smeća i pripajanje Ljekarne Đakovo Osijeku.
  “SDP je na ove nepravilnosti u radu Gradskog izbornog povjerenstva ukazao na svim dosadašnjim sastancima organiziranim radi Izbora za vijeće mjesnih odbora, ali je Gradsko izborno povjerenstvo predvođeno gospodinom Kuburićem zažmirilo na iste te nepravilnosti”, zaključuje se u priopćenju Gradske organizacije SDP-a koja zbog svega toga traži ostavku, odnosno smjenu Gradskog izbornog povjerenstva.

  Iz Gradskog izbornog povjerenstva svoje očitovanje o SDP-ovu priopćenju najavili su za sutra.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog