Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Đakovčani u projektu “Učimo zajedno”

  “Učimo zajedno” naziv je projekta koji je danas predstavljen u Osijeku, a u sklopu kojega se osigurava pomoćnike za 61 dijete s teškoćama u osnovnim školama na području naše županije.
  Projekt se u cijelosti financira iz sredstava Europskog socijalog fonda i Državnog proračuna, a osim Upravnog odjela za prosvjetu Osječko-baranjske županije, sudjeluje Regionalna razvojna agencija, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, te udruge koje okupljaju osobe s invaliditetom među kojima je i đakovačka Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.
  Prema riječima tajnice Zdenke Papac, đakovačka udruga bila je pozvana jedina kao partner projekta, ali su upravo na inicijativu Đakovčana uključene i udruge iz Belišća i Našica.
  A, što projekt znači najbolje znaju učenica Danijela Ciganović i njezina asistentica Jelena Lucić, profesorica hrvatskog jezika i filozofije koja Danijeli pomaže u nastavi.
  “Riječ je o slijepoj djevojčici kojoj pomažem u nastavi, a zapravo je to više od učenja, socijalizacije, samopouzdanja …Dakle, postoji više aspekata s kojih se to može sagledavati,” ističe asistentica Jelena koja, kao i Danijela, uživa u zajedničkom učenju i druženju od listopada.
  Danijela je učenica 6. razreda, a asistentica joj, kako kaže, najviše pomaže u matematici, crtanju i tjelesnom, te u nekim stvarima koje, kako dodaje, ne može sama.
  Iako je Danijela imala i ranije pomoć na nastavi, samouvjereno priznaje da bi mogla i samostalno pohađati nastavu.
  “Treba mi za neke stvari kao što su matematika, tjelesni i likovni, ali sve drugo mogu sama”, kategorična je Danijela, no njezina asistetnica dodaje da je glavna zadaća asistenata, osim samouvjerenosti, razvijanje, odnosno učenje samostalnosti.
  Danijela također ističe da su je kolege u razredu i nastavnici prihvatili i, kako kaže, ne treba joj ničije sažaljenje.
  “Neeee, nema potreba za sažaljevanjem, mi se normalno družimo i funkcioniramo dobro…”, veselo zaključuje Danijela.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog