Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dan neovisnosti

  Uoči Dana neovisnosti – 8. listopada, delegacija Grada položila je vijenac kod spomenika hrvatskim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca.
  Počast poginulima odali su i predstavnici Hrvatske vojske, policije, udruga proisteklih iz
  Domovinskog rata, te političkih stranaka.
  “Obilježavajući ovaj značajan datum naše suvremene povijesti odajemo počast svima onima koji su za Hrvatsku položili svoje živote, te izražavamo poštovanje svima koji su patili, borili se i žrtvovali za slobodu, samostalnost i demokraciju”, poručuje u čestitci gradonačelnik Zoran Vinković.

  Dan neovisnosti spomen je na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
  Ta je odluka Sabora donesena nakon što je istekao tromjesečni moratorij na hrvatsku Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti koju je Sabor donio 25. lipnja 1991. godine.
  Čestitku za Dan neovisnosti u ime Udruge civilnih žrtava Domovinskog rata uputila je predsjednica Marijana Adrić ističući da se ” s ponosom i poštovanjem prisjećamo hrabrosti odlučnosti i zajedništva svih onih koji su za ostvarenje sna o hrvatskoj neovisnosti dali svoj život”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog