Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Bijelić: Stalni arheološki postav krajem 2016. godine

  Prošlotjedno otvorenje arheološke izložbe s najvrednijim eksponatima pronađenim na lokalitetima Štrbinci i Župna crkva ponovno je aktualiziralo pitanje realizacije stalnog postava Muzeja Đakovštine.
  Izgradnjom zgrade depoa u dvorištu Muzeja za to su se stvorili i prostorni uvjeti, pojašnjava ravnatelj Borislav Bijelić navodeći da je za opremanje depoa nužnom opremom, a prije svega adekvatnim policama, i za prilagodbu prostorija predviđenih za arheološki stalni postav potrebno oko 500.000 kuna. Ta sredstva tražit će od Ministarstva kulture, a očekuje se da će se i Grad Đakovo priključiti u sufinanciranju tog projekta.
  prazni depo Za očekivati je da bi arheološki postav mogao biti realiziran krajem 2016. godine, najavljuje ravnatelj Bijelić.
  Prostor predviđen za arheološki stalni postav nalazi se na katu, uz sadašnji galerijski prostor, a
  realizacijom stalnog arheološkog postava, uz već postojeći etnološki i povijesni stalni postav, Muzej Đakovštine zaokružio bi taj dio svoje djelatnosti i posjetiteljima bi na jednom mjestu nudio ono zbog čega je ta ustanova i osnovana.
  boro bijelicPreseljenje dijela građe iz sadašnjih depoa koji se nalaze u prostoru namijenjenom stalnom arheološkom postavu u zgradu depoa započet će već ovih dana, najavljuje ravnatelj Muzeja Đakovštine Borislav Bijelić. Dodaje kako se u zgradi depoa nalazi i prostor za muzejsku knjižnicu čija građa se također treba sustavno obraditi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog