Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I ORaH protiv ishitrenog i paušalnog poskupljenja odvoza otpada

  U sve žešću polemiku o, kako ističu, neopravdanom poskupljenju odvoza otpada uključila se i Gradska organizacija Održivog razvoja Hrvatske čiji čelnici tvrde da je “gospodarenje otpadom gospodarenje povjerenjem građana”, odnosno da je šezdeset postotno poskupljenje veliki namet na ionako skromne kućne budžete.
  Željko Kajtar, vršitelj dužnosti tajnika đakovačke organizacije OraHa, tvrdi da je ta odluka donesena ishitreno i paušalno jer je Ministarstvo zaštite okoliša tek objavilo prijedlog Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom i time tek otvorilo javnu raspravu o kriterijima za izračun stvarnog troška.
  “Ogorčenje građana je opravdano jer je poskupljenje u Đakovu stupilo na snagu od 1. srpnja, uz obrazloženje gradonačelnika Vinkovića i bivšeg direktora Univerzala Ćike Šimića da je razlog novi način prikupljanja otpada, što, kako pokazuje malo dublja analiza, nije točno”, pojašnajva Kajtar.
  Razloge za neopravdano i ishitreno poskupljenje cijene odvoza otpada u Orahu vide i u stanju u Univerzalu koje je, kako ističe Kajtar, bremenito mnogobrojnim problemima, od političkog tutorstva u odlučivanju i upravljanju, prekobrojnog i netransparetnog zapošljavanja djelatnika, do neracionalnog poslovanja, pa sve do problema s redovitom isplatom plaća.
  “Uz preuzimanje gradskog bazena, kao dugogodišnjeg gubitaša, Univerzalu se “smiješi” i obaveza isplate otpremnina na temelju menadžerskih ugovora, bivšem direktoru Šimiću i još nekim djelatnicima koji odlaze u mirovinu”, dodaje Kajtar ističući da se “navodno radi o impozantnim iznosima koji bi mogli značajno ugroziti poslovanje tvrtke”.
  Univerzal bi na račun poskupljenja odvoza otpada godišnje tržio oko 2,5 milijuna kuna, tvrde u đakovačkom OraHu, zahtijevajući povratak stare cijene, a od gradskih vijećnika očekuju da se također očituju o ishitrenom i paušalnom poskupljenju cijene odvoza otpada.
  U OraHu smatraju da je situacija vezana uz gospodarenje otpadom u gradu tek dio ukupne slike stanja u kojem se grad danas nalazi, a to se stanje, kako zaključuju, nikako ne može nazvati dobrim.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog