Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županijski HDZ za izgradnju autoceste kroz Baranju

  “Milanovićeva Vlada nema mandat da rasprodaje nacionalno blago“, poručili su s još jedne konferencije za novinare čelnici Županijskog odbora HDZ-a založivši se za izgradnju autoceste kroz Baranju.
  Predsjednik Ivan Anušić pozvao je Vladu da na vrijeme odustane od, kako je rekao, “sulude ideje privatizacije hrvatskih autocesta, jer Hrvatska treba strateške partnere, treba strane investicije za nastavak izgradnje koridora 5C – autoceste kroz Baranju, kanala Dunav-Sava i nizinske pruge Rijeka-Zagreb, a ne za otkup nacionalnog blaga”.
  Goran Soldo, tajnik HDZ-ova nacionalnog Odbora za gospodarstvo istaknuo je da su hrvatske autoceste prvenstveno vlasništvo građana, jer su oni desetljećima plaćali, a i dalje plaćaju preskupu cestarinu, PDV, godišnju naknadu za uporabu javnih cesta pri registraciji, trošarine i čak 60 lipa iz svake litre goriva za gradnju tih autocesta.
  S obzirom da štednja građana iznosi čak 180 milijardi kuna, Soldo pita zašto se i faktično vlasništvo nad hrvatskim autocestama nije prvo ponudilo građanima RH kroz model IPO programa – javne ponude dionica i vlasništva, nego je odmah ponuđeno strancima.
  “U čijem je to interesu?”, pita Soldo konstatirajući da “nijedna vlada prodajom svoje financijske i cestovne neovisnosti to ne čini u nacionalnu dobrobit, već očito u korist nekih drugih”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog