Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Maestro Andrić: “Glazbeni život u gradu je solidan”

  Nakon ljetne stanke članovi Mješovitog katedralnog zbora, koji unazad nekoliko godina pod vodstvom maestra Ive Andrića bilježi sve zapaženije nastupe i gostovanja, počeli su s redovitim probama.
  “Istina je da smo napredovali lijepo kroz ove godine i da smo imali već mnoštvo koncerata kako u Đakovu, tako i u drugim mjestima, čak i u inozemstvu”, ističe maesto Andrić koji, kako kaže, uviđa potrebu da se zbor uhvati u koštac i sa zahtjevnijim izazovima. To, međutim, nastavlja meastro Andrić, želi dogovoriti ne samo sa članovima zbora, nego i sa drugima koji djeluju na đakovačkoj glazbenoj sceni. Članovi Mješovitog katedralnog zbora redovito vježbaju dva puta tjedno, srijedom i petkom, u dvorani Župe Svih svetih u 19,30, a dobro došli su svi koji žele pjevati.
  Svojim ozbiljnim radom Mješoviti katedralni zbor daje doprinos sve bogatijoj glazbenoj sceni u gradu.
  Mjesoviti katedralni zbor u Zemunu “Glazbeni život u gradu je solidan, u Đakovu ima jako puno glazbenih ljudi i ne mislim samo na ozbiljnu glazbu, mislim i na popularnu glazbu, ima tamburaških sastava, dvije klape, zbor u Gimnaziji, Samostanu sestara svetog Križa, zborovi koji djeluju uz župu, župu na Sjeveru, a tu su i rock sastavi, pjevačke skupine…”, pojašnjava Andrić ističući potrebu zajedničkog djelovanja, odnosno međusobne koordinacije, posebno u realizaciji zajednički godišnjih ili višegodišnjih projekata.
  Zanimljivom, ocjenjuje maestro Andrić, i ukupnu glazbenu ponudu u gradu, odnosno gostujuće programe uglednijih imena ili sastava.
  “Ni toga ne nedostaje, to ovisi o financijskim sredstvima, ali i tu bi možda trebalo više planskog djelovanja”, sugerira maestro Andrić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog