Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Program povećanja energetske učinkovitosti treba iskoristiti

  Sve je više jedinica lokalne samouprave koje su uključene u program povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, a s područja Đakovštine u tom programu sudjeluju Grad Đakovo, Općina Trnava i Općina Satnica Đakovačka koja večeras organizira tribinu o tome. Početak je u 19 sati.
  Iako pozdravljaju mogućnost korištenja tih sredstava za zamjenu krova, vanjske stolarije, ili postavljanje fasade i podova, za što i postoji najveće zanimanje, stručnjaci ipak upozoravaju na rigorozne uvjete koje je potrebno u potpunosti ispuniti kako bi se povukla ta sredstva. Upravo stoga, 80 do 90 posto onih koji u početku pokažu zanimanje odustaju nakon što ih se upozna s tim uvjetima, ističe Mirko Sabljar, čija agencija je uključena u realizaciju programa.
  Stoga i ne čudi podatak da je s područja Đakovštine dosad upućeno tek 12 do 14 zahtjeva za županijski natječaj, navodi Sabljar. Osim propisanih uvjeta, Sabljar upozorava i na nepriznate troškove kojih podnositelji zahtjeva moraju biti svjesni, a iznose između 7.500 i 10.000 kuna.
  Ipak, slažu se svi, treba iskoristiti mogućnost koja se otvara sudjelovanjem u tom programu jer će to, osim uštede u domaćinstvima, bar donekle potaknuti i gospodarski razvoj ovoga kraja. Jedna od pozitivnih stvari je i ta što se u programu može sudjelovati i parcijalno, te što program traje do 2020. godine, pa se mogu uključiti i one općine koje to dosad nisu učinile.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog