Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Scenskom slikom “Nekad bilo, sad se snilo..” otvoreni 48. Đakovački vezovi

  Scenskom slikom “Nekad bilo, sad se snilo…”, autora Mirka Ćurića, sinoć su na prostoru ispred katedrale svečano otvoreni 48. Đakovački vezovi. Dvosati program popratila je brojna publika, među kojima su bili i gosti i uzvanici Đakovačkih vezova, saborski zastupnici, dožupani Dragan Vulin i Željko Kraljičak, poljski parlamentarci, nadbiskup Đuro Hranić i umirovljeni nadbiskup Marin Srakić, te drugi predstavnici društvenog i političkog života i gospodarstvenici. Vezove je otvorio predsjednik Organizacijskog odbora Đakovačkih vezova, gradonačelnik Zoran Vinković:
  “Dobro došli na 48. Đakovačke vezove, najbolju kulturnu manifestaciju u RH, na manifestaciju koja je sve ove godine čuvala i sačuvala naš đakovački, slavonski i hrvatski identitet. To će činiti svakako i ubuduće i u to ime i u ime onih koji su svoj život dali za slobodu Đakova, Slavonije i Hrvatske, proglašavam 48. Vezove otvorenim, poručio je gradonačelnik, došavši do platoa katedrale u pratnji dviju djevojaka u narodnim nošnjama.VEZOVI OTVORENJE 033
  Scenarij prati priču Antuna Gustava Matoša, “Pereci, friški pereci”, u povodu stote godišnjice njegove smrti, te sto godina od početka Prvog svjetskog rata. Radnja je smještena u 19 stoljeće i govori o Slavoniji koje više nema nema. U dvosatnom programu nastupili su glumci Darko Milas (GK Gavella Zagreb”, Vjekoslav Janković, Anita Schmidt, Sandra Lončarić Tankosić, Mile Ognjenović, Miroslav Čabraja, Tatjana Zubković Bertok (HNK-a Osijek) i Mato Ručević, Đakovo, izvođači Vera Svoboda, Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek – Štef, Boris Ćiro Gašparac, Slavonske lole, Dike, Zvona i Đakovčanke, Izvor, Sanja Hajduković i Grega band, Dyaco, Prijatelji, MVS Bećarine i KUD Tena Đakovo.

  VEZOVI OTVORENJE 052
  Pozornost posjetitelja izmamili su i konji lipicanci i jahači koji su na početku svečanosti pred katedralu donijeli zastave, kao i konjske zaprege ergele kao također dio scenske slike.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog