Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Večeras svečano otvaranje 48. Đakovačkih vezova

  Iako traju već gotovo mjesec dana, 48. Đakovački vezovi službeno će biti otvoreni večeras u 21 sat ispred katedrale programom pod nazivom Nekad bilo, sad se snilo, prema scenariju Mirka Ćurića. Povod je stota godišnjica obilježavanja smrti Antuna Gustava Matoša koji je često navraćao i pisao o Đakovu, te stota godišnjica početka Prvog svjetskog rata. Sadržaj se temelji na Matoševoj pripovijetci “Pereci, friški pereci”, pojašnjava Ćurić.
  Sudjeluju glumci HNK Osijek, tamburaški sastavi i solisti, te KUD Tena.
  Članovi KUD-a Tena prije svečanog otvorenja, od 19.30 održat će svoj program pred kataderalom.
  Nakon otvaranja, glazbeni program Đakovačkih vezova nastavlja se u vezovskom šatoru uz Đerdane i Slavonske lole.
  Zbog svečanosti otvaranja Vezova zatvoren je promet Strossmayerovim trgom, a posebna regulacija prometa biti će u Đakovu i tijekom cijelog vezovskog vikenda.
  ………………..

  Folklorni program u subotu obuhvaća nastup domaćih folklornih skupina u Strossmayerovom parku pod nazivom Đakovština u pjesmi i plesu s početkom u 19 sati, a od 21 sat nastupat će gostujuće folklorne skupine iz inozemstva.
  Najatraktivniji dio manifestacije Đakovački vezovi svakako je nedjeljni program koji počinje u 8.30 sati velikom svečanom povorkom od Malog do Strossmayerovog parka, a u kojoj će, uz ostale sudionike, nastupiti 64 folklorne skupine iz zemlje i inozemstva. Nakon prolaska povorke u katedrali će biti služena sveta misa, a u Strossmayerovom parku nastavit će se cjelodnevni folklorni program podijeljen u cjeline. Prva će biti Međunarodna smotra folklora, zatim Smotra folklora Hrvatske i kao posljednja Smotra folklora Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema.
  Prije službenog zatvaranja u nedjelju navečer, održat će se tradicionalna priredba Slavonijo, zemljo plemenita s izborom za najbolje nošeno narodno ruho.
  Završni koncert u vezovskom šatoru u nedjelju održat će Crvena jabuka.
  …………….
  U sklopu programa Đakovačkih vezova i ove godine u Samostanskoj crkvi održat će se tradicionalno Pučko crkveno pjevanje. Početak je u 18 sati a nastupaju MPS Strossmayer iz Strizivojne, KUD Graničar Lužani, KUD Aljmaš iz Aljmaša, MPS Starotopoljani iz Starog Topolja, KUD Ravnica iz Starih Perkovaca i Vokalna skupina Petrijevčanke iz Petrijevaca.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog