Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Siromašne općine strahuju za svoj status

  Načelnici šest najnerazvijenijih općina Osječko-baranjske županije, među kojima su i Levanjska Varoš i Trnava, održali su u Podgoraču zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su izrazili nezadovoljstvo ukidanjem područja od posebne državne skrbi i svrstavanjem tih općina u I skupinu jedinica lokalne samouprava čija je vrijednost indeksa razvijenosti manja od 50 posto prosjeka Republike Hrvatske.
  Za načelnicu Općine Trnava Irenu Mikić Brezina sporno je to što se ne zna što ta nova klasifikacija donosi nerazvijenim općinama, a sličnih je razmišljanja i Slavko Tidlačka, načelnik Općine Levanjska Varoš.
  Načelnici najsiromašnijih općina pozivaju ministre Grčića i Bauka na sastanak i traže pojašnjenje što će im novo razvrstavanje po indeksu razvijenosti donijeti.
  Upozorava se i na nelogičnost regionalne podjele Hrvatske jer su ove najsiromašnije općine svrstane u kontinentalnu Hrvatsku zajedno sa najrazvijenijim Zagrebom što im, kako kažu, podiže prosjek razvijenosti zbog čega mogu izgubiti povlastice za potencijalne investitore.
  Neke općine su, kako tvrdi načelnik Općine Levanjska Varoš, čak i bez osnovne infrastrukture zbog čega nema investicija, mladi odlaze jer nema posla.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog